Справа про імпічмент: демократи використовували слова захисту Трампа проти нього самого

Фото АР

На сенатських слуханнях у справі про імпічмент Дональда Трампа демократи використовували слова соратників президента США проти нього самого.

Про це пише Радіо Свобода, повідомляє UATV.

У другий день слухань демократ Джеррольд Надлер намагався довести, що звинувачення на адресу президента у зловживанні владою та перешкоджанні роботі Конгресу є підставою для порушення кримінальної справи. 

Недлер представив відео, де один із основних захисників Трампа – сенатор від Південної Кароліни Ліндсі Грем – під час справи про імпічмент Клінтона заявляв, що відставку президента можна оголосити, навіть якщо поведінка, про яку йде мова, не є встановленим законом правопорушенням.

Він також показав відео 1998 року з Аланом Дершовіцем, який входить до команди захисту президента. Тоді юрист визнавав зловживання владою таким, що підпадає під імпічмент. 

“Якщо у вас є хтось, хто повністю корумпує офіс президента, хто зловживає довірою та несе велику небезпеку нашій свободі, вам не потрібен технічний злочин”, – говорив у 1998 році захисник президента США.

Нагадаємо, що 21 січня у Сенаті США почався судовий процес щодо імпічменту Трампа. Очікується, що він триватиме шість днів на тиждень з перервами щонеділі. Американського президента захищають колишні спецпрокурори у справі про імпічмент Клінтона.

Прямий ефір