Ощадбанк скорочуватиме відділення: уряд схвалив стратегію розвитку банку

Кабінет Міністрів України схвалив стратегію розвитку Ощадбанку на 2021 – 2024 роки. Проект стратегії розроблено правлінням та затверджено наглядовою радою Ощадбанку.

Про це повідомляє UA з посиланням на сайт Міністерства фінансів.

Стратегією розвитку Ощадбанку на 2021 – 2024 роки окреслено такі основні складові:

  • бізнес-модель: універсальний банк, що зміцнює свої позиції у  роздрібному кредитуванні та комісійних продуктах,  зберігає провідні позиції в сегментах корпоративного бізнесу та мікро, малому та середньому бізнесі, зі зменшенням частки державних підприємств;
  • операційна модель: розвинута лінійка цифрових продуктів, включаючи галузеві продукти, що будуть надаватись через цифрові канали та автоматизовані процеси;
  • фінансова стійкість: операційна ефективність та сталий рівень прибутковості Ощадбанку.

У схваленій стратегії зазначено, що Ощадбанк буде прагнути досягти прогнозного чистого прибутку – близько 4,2 млрд гривень, доходності на капітал – близько 15% та співвідношення витрат до доходів – менше 65%.

Завдяки управлінню непрацюючими активами Ощадбанк урегулює рівень непрацюючих активів та послідовно скоротить їх частку до 10%.

Також стратегією визначено зменшення Ощадбанком рівня операційних витрат та перегляд капітальних витрат шляхом оптимізації мережі та централізації операцій.

Діджиталізація Ощадбанку до 2024 року включає в себе завершення процесу цифровізації послуг для клієнтів і внутрішніх процесів, а також забезпечення конкурентної швидкості запуску нових продуктів.

Окрім того, передбачається приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що у подальшому забезпечить входження міжнародних фінансових організацій до капіталу Ощадбанку.

Рішення уряду прийнято відповідно до закону України “Про банки і банківську діяльність”.

Нагадаємо, у другому кварталі 2021 року державні банки отримали прибуток на загальну суму 10,8 млрд гривень – втричі більше, ніж у першому кварталі.

Читайте також: Робота Ощадбанку на лінії дотику. “Официальный разговор”

Прямий ефір