До 100 тис. дронів на день — потреби Сил оборони України оцінив експерт у сфері безпілотних технологій та робототехніки

Дрон. Фото: facebook.com/army.of.drones/

Україна випереджає Росію і за кількістю, і за якістю безпілотних літальних апаратів. Цей розрив слід утримувати. На щастя, на боці України, серед іншого, працюють антиросійські санкції та російська корупція. Російське обладнання, яке потрапляє до рук українців на полі бою, свідчить про технологічну деградацію РФ. Про це заявив керівник групи компаній DroneUA, експерт у сфері безпілотних технологій та робототехніки Валерій Яковенко у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Якщо ми говоримо про Україну, то перед нами відкрито весь світ. У нас є доступ абсолютно до всіх технологічних рішень… У нас є прямі контракти й з заводами, й з урядами. Усі хочуть допомогти Україні, усі це роблять, і Україна використовує усі ці рішення для того, щоб створювати технологічний хаб”, — наголосив гість ефіру.

За його словами, хоча потреби України у безпілотниках найбільші у світі, у певних сегментах країна вже може їх закривати. Яковенко впевнений, що після перемоги ці технології стануть основою економічного відродження України. Проте, як каже експерт, розслаблятися не варто. Адже Силам оборони України сьогодні потрібні не десятки чи сотні тисяч дронів, а мільйони.

“Особливо враховуючи, що зараз активно використовуються дрони-камікадзе… Це ті дрони, яких оператори можуть використовуватися по 10 штук на день. Вони знищують техніку, вони дозволяють економно використовувати боєзапас і фактично працювати по всіх можливих об’єктах на дистанції до 14 км… І таких дронів, враховуючи кількість операторів, яка теж збільшується щомісяця, необхідно іноді 100 тис. на день”, — заявив Валерій Яковенко.

Експерт наголосив: Україні потрібно працювати над тим, щоб така кількість дронів у неї з’явилася. У жодної країни у світі сьогодні стільки немає. І це мають бути дрони, які виробляються в Україні.

Читайте також: Українські дрони ніщо не зупинить, — керівник групи компаній DroneUA

Раніше повідомлялося, що удари Росії по Одеській області не будуть проігноровані — українська влада пообіцяла відповісти. На відміну від російської армії, на прицілі Збройних сил України — не цивільні, а лише військові об’єкти.

Читайте також: Росіяни безуспішно намагаються захистити шинами свої літаки від українських дронів — подробиці від експерта

Прямий ефір