ГУР Міноборони: Росія готує провокацію на Запорізькій АЕС, щоб звинуватити Україну

Фото: Укринформ

Російські окупанти обстрілюють Запорізьку АЕС із села Водяне та готують провокації під українським прапором. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

“Один із артилерійських ударів росіян пошкодив перший блок насосної станції Цеху теплових та підземних комунікацій, а ще один “приліт” призвів до часткового руйнування пожежної частини, що відповідає за безпеку ЗАЕС”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією ГУР, через ворожі атаки сталося займання лісу і трави на прилеглих територіях, що викликало значне задимлення. Гасіння пожеж, викликаних обстрілами, утруднене через обстріл пожежної частини.

“Одночасно з цим окупанти активно створюють картинку для власної пропаганди. З цією метою на станцію нещодавно завезли два автобуси “масовки”, яка повинна виконувати роль нібито “місцевих мешканців та персоналу”. Справжні місцеві жителі та персонал відмовляються брати участь у подібних постановках”, – зазначили у повідомленні.

У відомстві поінформували, що до стелли “Енергодар” на в’їзді до міста російські війська підігнали самохідну артилерійську установку “Півонія” із нанесеною білою фарбою буквою “Z”. У повідомленні уточнили, що на САУ піднято синьо-жовтий український прапор.

“Очевидно, вона використовуватиметься для чергових провокацій з метою звинувачення ЗСУ”, – попередили у розвідці.

Нагадаємо, Запорізька АЕС потрібна росіянам лише для того, щоб знеструмити південь України й водночас передати всю електроенергію до Криму. Але зараз вони зрозуміли, що не впораються. Про це розповів радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телемарафону “FreeДОМ”.

Читайте також:

Окупанти обстріляли Запорізьку АЕС, пошкодивши важливі датчики для обчислення радіації

Росія шантажує світ перспективою ядерної катастрофи: Лакійчук — про ситуацію на Запорізькій АЕС

У випадках із загибеллю “Курська” та “Москви” Кремль зберіг цинічну практику обману росіян, — Риженко

Прямий ефір