Український контрнаступ затримали серйозні фортифікаційні споруди росіян і брак зброї — думка

Олексій Гетьман. Фото: Facebook/alexeyhetman

Контрнаступ України не був стрімким у 2023 році, оскільки Сили оборони вперлися в щільну ешелоновану оборону російських військ. І західні партнери України це розуміють, як і розуміють те, що потрібно передавати більше зброї. Таку думку сьогодні, 3 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

“У нас достатньо було успішних операцій, але щоб подолати таку оборону, необхідна зовсім інша зброя і в іншій кількості. Тому, я думаю, що поставки зброї не скоротяться. Політики та відповідальні люди прекрасно розуміють, що не вийшло [контратакувати] не тому, що ми стали гіршими, а тому що дуже щільні, дуже серйозні оборонні фортифікації були у росіян”, — зазначив він.

Гетьман звернув увагу, що для успішного наступу Україні потрібні літаки.

“За всіма нормативами, за всіма бойовими статутами всіх країн НАТО спочатку досягається перевага в повітрі, а вже потім іде наземна операція. Ми без переваги в повітрі почали наземну операцію, але як змогли, так її провели. У принципі, її не можна вважати неуспішною”, — вважає військовий експерт.

Він зауважив, що західні партнери затримували постачання зброї, що й призвело до такої ситуації.

“Росіяни побудували серйозні фортифікації, вони на це витратили багато грошей, але знову ж таки, у них був великий людський ресурс, ворог міг велику кількість людей залучати для того, щоб копати траншеї та бліндажі”, — додав Гетьман.

Читайте також: Російська окупаційна армія не досягла критичної точки нестачі особового складу, — Братчук

Нагадаємо, Сили оборони України біля Вербового просунулися вперед.

Прямий ефір