Лиманський напрямок таїть серйозну загрозу стратегічного характеру — Селезньов проаналізував ситуацію на сході

Владислав Селезньов. Скріншот: uatv.ua

Російські генерали стараються, щоб Володимиру Путіну було що під ялинку розповісти про успіхи армії РФ. Адже фактично від моменту окупації міста Бахмут Донецької області та його околиць інших успіхів у російської окупаційної армії за цей період часу не було. Про це сьогодні, 24 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий оглядач, полковник запасу Владислав Селезньов, коментуючи ситуацію на фронті на сході країни.

Він уточнив, що фактично весь 2023 рік російська армія або перебувала в стратегічній обороні, або її контрнаступальні дії мали досить незначний ефект.

“А тут місто медійно розкручене Авдіївка, безумовно, для абсолютної більшості росіян, які не на стільки заглиблені в проблематику так званої “СВО”, буде свідчити про якийсь неймовірного масштабу успіх російської окупаційної армії. Те, що Авдіївка не має стратегічного значення, про це говорять багато військових експертів, я б у цьому сенсі виокремив вкрай важливе геостратегічне положення невеликого містечка Часів Яр. Саме його охорона й оборона є важливим компонентом, який дасть нам змогу утримувати й надалі ворожий натиск. Важливий вузол оборони українських сил — район Вугледара. На інших ділянках фронту так само досить динамічна ситуація. Але керівники на місцях українських Збройних сил чітко і раціонально оцінюють ресурси ворожої армії і наші”, — розповів Селезньов.

Щодо обстановки на Лимано-Куп’янському напрямку, то, на думку оглядача, цей напрямок буде наступною точкою найбільшого докладання зусиль з боку російської окупаційної армії.

“До того ж, якщо останнім часом на слуху саме Куп’янський напрямок, очевидно чому. У російській пропаганді активно мусують питання, мовляв, для росіян вкрай важливо взяти під контроль частину території Харківської області, аж до лівого берега річки Оскіл, і вже вздовж цього узбережжя вибудовувати свої оборонні рубежі та позиції, декларуючи, що, нехай невелику, але частину Харківської області вони тримають під своїм контролем. Такий собі заділ на майбутнє”, — каже він.

А Лиманський напрямок, додав оглядач, таїть у собі досить серйозну загрозу, до того ж стратегічного характеру.

“Лиманський напрямок — це фактично атака на міську агломерацію Слов’янська і Краматорська з північного сходу. Вкрай тривожна тенденція в перспективі може розгортатися для українських Сил оборони, що діють на цій ділянці фронту. Але поки що наші воїни, які ведуть бої на цьому напрямку, щоразу відбивають усі ворожі атаки і без жодних територіальних придбань для російської армії та ж таки російська армія зазнає вельми й вельми чутливих і вагомих втрат. Тому очевидно, що і на цій ділянці фронту успіх на полі бою також залежатиме від ресурсних можливостей українських Сил оборони”, — резюмував Владислав Селезньов.

Читайте також: У районі Авдіївки українські захисники відбили найбільше атак — карта війни за 24 грудня (ВІДЕО)

Нагадаємо, раніше Селезньов розповів, що російські окупаційні війська останнім часом серйозно активізували свою діяльність на південь і захід від міста Бахмут Донецької області. Намагатимуться наступати й на Часів Яр.

Прямий ефір