35 боєзіткнень: ворог намагався відновити втрачене положення на Бахмутському, Авдіївському й Запорізькому напрямках — зведення

Український військовослужбовець. Фото: gettyimages.com

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському. Протягом минулої доби ворог намагався відновити втрачене положення на сході й півдні — успіху не мав. Про це сьогодні, 3 жовтня, йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

За добу росармія завдала 8 ракетних та 47 авіаційних ударів, а також здійснила 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і цивільних об’єктах України. Окрім того, атакувала сімома “Шахедами”, з яких чотири були збиті Силами протиповітряної оборони.

Авіаційних ударів зазнали 17 населених пунктів у Сумській, Харківській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях. Під артилерійським вогнем росіян опинилися понад 100 н. п. Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На фронті протягом минулої доби відбулося 35 бойових зіткнень, оперативна ситуація на напрямках наступна:

На Волинському та Поліському — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському противник зберігає військову присутність у прикордонних районах.

На Куп’янському напрямку росіяни наступальних (штурмових) дій не вели.

На Лиманському українські воїни відбили атаки противника в районі населеного пункту Макіївка Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області.

На Авдіївському російські підрозділи намагалися відновити втрачене положення в районі Авдіївки — успіху не мали. Українські захисники успішно відбили атаки в районі східніше Степового Донецької області. Ворог також здійснив 10 невдалих атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку Сили оборони України успішно відбили атаки противника поблизу Старомайорського та Рівнополя Донецької області.

На Запорізькому противник безуспішно намагався відновити втрачене положення західніше Вербового та південно-східніше Малої Токмачки Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та наносять успішне ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та одного — по зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, дві станції радіоелектронної боротьби (РЕБ) та чотири артилерійських засоби противника.

Читайте також: Атаки FPV-дронів: як працюють українські захисники поблизу Горлівки Донецької області (ВІДЕО)

Прямий ефір