Велика Британія підтримує ідею передачі заморожених активів РФ на відновлення України

Уряд Британії підтримує ідею конфіскувати заморожені активи РФ для подальшої їх передачі Україні, про це заявила міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, передає The Guardian.

“Я підтримую цю концепцію. Ми розглядаємо це дуже уважно. Канадці фактично щойно ухвалили закон. Це питання, над яким ми працюємо спільно з Міністерством внутрішніх справ та Міністерством фінансів, але я, безумовно, згодна з концепцією. Нам просто потрібно розібратися у деталях”, – повідомила Трасс.

За її словами, Британія має намір наслідувати приклад Канади і накласти арешт на активи росіян, що знаходяться на території країни. Від російської агресії зруйновано понад 120 000 українських будинків, економіка України потребує мільярдних доходів на відновлення.

Міністерка зазначила, що британському парламенту, “швидше за все”, потрібно буде прийняти відповідний закон, проте можливо обійтися і без цього. Вилучені кошти можуть передати або постраждалим від війни громадянам як репарації, або державі. На даний час Великобританія може призупинити дію російських активів відповідно до Закону про економічні злочини на 56 днів та продовжити зупинку ще на 56 днів. У цей період власник активу не може отримати будь-якої вигоди від активу.

Інформацією про намір британського уряду конфісковувати російське майно також поділився глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Читайте також:

У Швейцарії стартувала конференція з відновлення України: хто на ній виступить

Україна повернеться на тимчасово втрачені території – Зеленський

Окупанти форсували Сіверський Донець, закріпилися у Лисичанську та взяли під контроль Золотарівку — Гайдай

Прямий ефір