Москвичі продають свої квартири за пів ціни на тлі масової міграції з РФ, — Блант

Ілюстративне фото: ap.org

У міру того, як озброюється українська армія, оптимізм росіян тане на очах. Громадяни РФ поступово залишають країну, щоб не потрапити під призов, а також щоб мати кошти для існування. Про це сьогодні, 4 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав економічний оглядач Максим Блант.

“У вересні почався бум від’їздів із російських регіонів. Вересень збігся з початком мобілізації. Люди почали виїжджати з РФ. А для того, щоб прожити за межами Росії, потрібні якісь кошти. І далеко не всі можуть залишатися на віддаленому, працювати дистанційно й отримувати в Росії певний дохід”, — сказав Блант.

За його словами, сьогодні росіяни готові продавати нерухомість за копійки й виїхати за кордон — ціни на квартири досягали історичного мінімуму.

“Щоб мати кошти, людям потрібно продавати нерухомість. А оскільки таких більше, ніж тих, які готові її купувати, то, відповідно, маємо провал. У Москві були істеричні продажі, коли квартири йшли за пів ціни, або коли знижки доходили до 60%. Та й зараз доходять”, — зазначив експерт.

Зараз у росіян стає менше ілюзій стосовно того, що можна тимчасово десь пересидіти. Наприклад, у Грузії, а в кращому разі — в Європі.

“Ілюзії закінчуються. І в тому, що все швидко не закінчиться, майже вже немає жодних сумнівів. Крім того, навіть коли війна закінчиться, абсолютно не факт, що не почнеться громадянська війна в Росії або потужні політичні катаклізми, які теж аж ніяк не підвищать ціни на квартири”, — зазначив економічний оглядач.

Він також доповнив, що дедалі більше людей, які виїжджали з Росії на місяць-два, вирішують будувати життя в іншому місці. І активно намагаються позбутися нерухомості.

Читайте також: Так звана “СВО” розколола сім’ї в Росії — між собою ворогують родичі, друзі та колеги (ВІДЕО)

Прямий ефір