Активізація окупантів на Краматорському напрямку та запеклі бої на Покровському — про ситуацію на фронті повідомив Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська продовжують оборонну операцію та протидіють спробам російської окупаційної армії просунутися в глибину території країни. Найгарячішою залишається ситуація на Покровському напрямку. Від початку минулої доби на фронті відбулося 113 бойових зіткнень. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Російські загарбники завдали по території України 33 авіаційних удари із застосуванням 45 КАБів та задіяли 482 дрони-камікадзе. Також ворог здійснив майже 2 900 обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах зі ствольної і реактивної артилерії, мінометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин.

На Харківському напрямку відбулося шість бойових зіткнень. Українські війська завадили чотирьом атакам росіян у районі Вовчанська. 

На Куп’янському напрямку відбулось 12 бойових зіткнень. ЗСУ відбили атаки противника поблизу Синьківки, Степової Новоселівки та Піщаного.

На Лиманському напрямку ворог 13 разів намагався витіснити українських захисників із займаних позицій поблизу Греківки, Макіївки, Тернів та Серебрянського лісництва. 12 атак українські захисники відбили, ворог успіху не мав.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 13 атак військ РФ поблизу Роздолівки, Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки. Ситуація контрольована, втрат територій і позицій не допущено. 

Російський агресор активізувався на Краматорському напрямку. Протягом минулої доби загарбники здійснили шість спроб наблизитися до мікрорайону Новий Часового Яру, чотири з яких було відбито. Крім того, російські окупанти проводять активні штурмові дії поблизу Іванівського, Південного та Нью-Йорка.

Найскладнішою залишається обстановка на Покровському напрямку. Впродовж доби окупанти провели 37 штурмів. Росіяни намагалися прорвати українську оборону поблизу Олександрополя, Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Новопокровського, Сокола та Карлівки. Відбито 20 атак, ще 17 боїв тривали станом на 22:00 18 червня. 

За попередніми даними, втрати агресора на цьому напрямку становили приблизно 180 окупантів убитими та пораненими. 

На Курахівському напрямку три спроби ворога витіснити українських захисників із займаних позицій у районі Красногорівки успіху не мали. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Времівському напрямку росіяни провели дві безуспішні штурмові дії поблизу Урожайного та Новодарівки.

Також зазнали невдачі дві атаки окупантів на Оріхівському напрямку — у районі Новоданилівки та Малої Токмачки. На інших напрямках ситуація суттєво не змінилася. 

Читайте також: Після ударів по військових об’єктах на території РФ кількість обстрілів Харкова знизилася — деталі від Снєгирьова

Нагадаємо, українським захисникам вдалося заблокувати на Вовчанському агрегатному заводі російський штурмовий підрозділ, який складається зі співробітників російського СОБРу.

Прямий ефір