Визнаючи “рух ЛГБТ” екстремістським, Кремль роздмухує гомофобію — думка

Прапор ЛГБТ. Фото: pixabay.com

Режим, який існує в Росії, всіляко обмежує свободу слова і свободу людей. Кремль спеціально викликає у людей ненависть до людей з нетрадиційною орієнтацією і нагнітає істерику. Про це сьогодні, 14 грудня, в ефірі телеканал FREEДОМ заявив експерт з міжнародного права, кандидат юридичних наук, науковий співробітник Копенгагенського університету Гліб Богуш, коментуючи питання визнання “екстремістською організацією” “руху ЛГБТ”.

“Це звичайний прийом диктатури, яка зміцнюється, намагається отримати в такий ось спосіб якусь народну підтримку, тому що завжди можна використати якусь, так би мовити, темряву населення, тому його спочатку підготують”, — вважає він.

Богуш звернув увагу, що роздмухування гомофобії та провокування злісних інстинктів призводитиме до актів насильства та численних випадків цькування людей, а самі представники нетрадиційної орієнтації позбавлені елементарних громадянських прав.

“Величезні проблеми виникають в одностатевих партнерів. Я навіть не кажу про право вступу в шлюб, я маю на увазі суто побутові ситуації, доступ там до людей, які перебувають у медичних установах тощо”, — зауважив юрист.

За його словами, в Росії гомофобія в суспільстві значно скоротилася, але зараз її штучно розганяють, ухвалюючи подібні судові рішення.

“Я вважаю, що це те, що дійсно становить небезпеку для будь-якої держави, тому що держава, звісно, спираючись на найтемніші сили, отримує агресію, бо ця агресія сьогодні спрямовується на ЛГБТ, а завтра її спрямовуватимуть на якісь зовсім інші об’єкти. Це можуть бути мігранти, національні етнічні меншини, а врешті-решт, це можуть бути соціальні конфлікти”, — висловив думку Богуш.

Читайте також: Заборона міфічного “руху ЛГБТ” у Росії є демонстрацією сили каральної машини, — експерт з міжнародного права

Нагадаємо, директор Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов заявив, що передвиборча стратегія Володимира Путіна ґрунтується на створенні ворогів, таких як ЛГБТ-спільнота і Захід.

Прямий ефір