Зеленський провів переговори з Урсулою фон дер Ляєн — сторони скоординували позиції перед засіданням Європейської ради

Володимир Зеленський та Урсула фон дер Ляєн. Фото: president.gov.ua

Сьогодні, 10 грудня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн напередодні засідання Європейської ради, яке має відбутися вже цього місяця. Про це повідомляє FREEДОМ з посиланням на офіційний Telegram-канал глави держави.

“Підтримую постійний контакт із Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. У телефонній розмові скоординували наші позиції перед засіданням Європейської ради”, — зазначив Зеленський. 

Президент подякував за високу оцінку з виконання Україною всіх рекомендацій Єврокомісії.

Він наголосив, що Київ розраховує на позитивне рішення щодо виділення 50 мільярдів євро допомоги та початку переговорів про вступ України до ЄС. 

“Європа має рішуче захищати свої цінності та свою єдність. Знаю, що ми можемо розраховувати на підтримку з боку пані президента в цьому”, — заявив Володимир Зеленський.

Читайте також: Євросоюз усе ближче: рішення про старт переговорів щодо вступу України до ЄС обговорюємо з експертами

Нагадаємо, сьогодні, 10 грудня, президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом в Аргентині, де глава держави взяв участь у церемонії передачі президентських повноважень та вступу на посаду новообраного президента Аргентинської Республіки Хав’єра Мілея.

Крім цього, перебуваючи в Аргентині Володимир Зеленський провів переговори з лідерами Парагваю, Уругваю та Еквадору.

Читайте також: У Єврокомісії відповіли Орбану, який хоче зняти з порядку денного грудневого саміту ЄС питання переговорів з Україною щодо вступу

Прямий ефір