Зеленський взяв участь в інавгурації новообраного президента Аргентини — кадри з церемонії (ВІДЕО)

Церемонія інавгурації новообраного президента Аргентини за участі Володимира Зеленського. Фото: president.gov.ua

Сьогодні, 10 грудня, під час робочого візиту до Аргентини президент України Володимир Зеленський узяв участь у церемонії передачі президентських повноважень та вступу на посаду новообраного президента Аргентинської Республіки Хав’єра Мілея. Про це з посиланням на пресслужбу глави держави повідомляє FREEДОМ.

Церемонія інавгурації Хав’єра Мілея відбулася в Національному конгресі Аргентини в Буенос-Айресі (столиця країни).

Серед присутніх був попередній президент Аргентини Альберто Фернандес, а також представники іноземних держав, керівники й члени урядів. Хав’єр Мілей склав конституційну присягу, а після цього відбулася передача атрибутів влади новому главі Аргентинської Республіки.

Після завершення інавгурації Зеленський разом з іншими представниками іноземних держав узяв участь у церемонії привітання Хав’єра Мілея зі вступом на посаду, яка відбулася в Будинку уряду Аргентини.

Президент України також неформально поспілкувався з главами держав та урядів іноземних країн.

Під час самої інавгурації у столиці країни зібралися натовпи: люди раділи і несли з собою державні прапори та символіку.

Читайте також: Зеленський провів переговори з лідерами Парагваю, Уругваю та Еквадору (ВІДЕО)

Нагадаємо, напередодні дорогою до Аргентини для участі в інавгурації новообраного президента Хав’єра Мілея Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Республіки Кабо-Верде Жозе Уліссешем Коррея-і-Сілвою, яка стала першою в історії двосторонніх відносин із цією країною.

Читайте також: Що спричинило загрозу війни в Латинській Америці, і яка роль Росії — розбір (ВІДЕО)

Прямий ефір