Світ не сприймає агресивну політику Кремля — залізна завіса опускається через дії самої РФ, — дипломат

Прапор Росії. Фото: pixabay.com

Світ не сприймає агресивну політику РФ, а дії російських дипломатів, які часто є шпигунами, дратують країни Заходу. Так, російські дипломати остаточно втратили довіру. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 1 грудня, сказав дипломат, надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Хорватія, Боснії і Герцеговині (2010-2017 рр.) Олександр Левченко.

“Світ не сприймає політику, яку веде Кремль. Він поводиться агресивно і реалізує завдання за кордоном через свої посольства, які наполовину складаються з представників зовнішньої розвідки і військової розвідки. Це дратує країни Заходу, тому що вони займаються діяльністю, яка не сумісна зі статусом дипломата. Тому практично всі країни Європи, крім Угорщини, видворили цих шпигунів. Тому до дипломатів російських зараз особливе ставлення, довіру вони втратили остаточно”, — сказав Левченко.

Залізна завіса опускається тільки через дії самої Росії, вважає він. 

“Те, що залізна завіса опускається — це тільки через дії самої Росії. Не проводили б вони цю спецоперацію з єменськими і сомалійськими громадянами проти Фінляндії, напевно, і пункти пропуску на кордоні працювали б. Але вирішили схитрувати. Як завжди, послали групу людей, до того ж спеціально вербували їх у цих країнах, прийняли в Москві, організовано туди доставили, щоб вони йшли в пошуках нового хорошого життя. Але, як виявилося, все це безперспективно”, — зазначив дипломат. 

Він не виключає, що проблеми можуть виникнути і на інших кордонах РФ із країнами ЄС.

“Потрібно напружуватися Естонії, Латвії. Мігрантів частково стали перекидати відносно близько до естонського кордону. Не вийде там, будуть пробувати латвійський кордон прорвати. Можливо, знову в Білорусь полізуть або в Литву чи Польщу будуть пробувати пробиватися. Ось така деструктивна політика РФ спрямована на те, щоб внести напруженість у відносини і перешкодити країнам Євросоюзу спокійно займатися своїми справами. Але всі готові вже, знають ці витівки російських “чекістів” і, відповідно, реагують на все це”, — резюмував Левченко.

Читайте також: Фінляндія закриє кордон: як Європа відбиває гібридну атаку Росії (ВІДЕО)

Прямий ефір