“Це особливий путінський фашизм”: мілітаризацію свідомості молодших школярів у РФ проаналізував Яковенко

Ігор Яковенко. Скріншот: uatv.ua

У школах Російської Федерації активно триває процес ідеологічного виховання, пов’язаного з війною РФ проти України, у якому беруть участь діти, починаючи з першого класу. Змінюється шкільна програма, проводять ідеологічні уроки, встановлюють “парти героїв”, школярам надають звання тощо. Усе це можна назвати мілітаризацією свідомості. Таким чином Кремль готує нове покоління для ведення своєї войовничої політики у світі. Про це сьогодні, 22 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів російський опозиційний журналіст, колишній депутат Держдуми РФ Ігор Яковенко.

“Цей феномен потрібно вивчати, тому що з такого малолітства мілітаризації свідомості й обдурення не було. Щоб прямо ось так опускати головою у вогонь війни, такого не було. Це особливий путінський фашизм. Це розрахунок на те, що війна триватиме нескінченно. Путін збирається воювати завжди. Ось це треба мати на увазі. І тому він калічить ці юні душі, юні голови, перетворюючи їх на абсолютно жахливих створінь”, — наголосив він.

Експерт упевнений, що подібна пропаганда дуже сильно в’їлася в уми населення Росії й вплинути на неї неможливо. РФ повинна зникнути в тому вигляді, в якому існує зараз.

“Якщо німців після Третього рейху 30 років лікували, до того ж лікували ззовні, попередньо окупувавши, повністю позбавивши можливості чинити опір, то лікування Росії потребуватиме набагато радикальніших заходів. Я все-таки схиляюся до того, що просто так вилікуватися Росія не зможе сама. Якщо Росія зникне як окрема цілісна держава, тільки в цьому випадку можливе лікування. Тому що ось те, що ми зараз бачимо — це не лікується”, — констатував він.

Читайте також: “Рух перших”: як у Росії з дітей ростять вірних виборців Путіна (ВІДЕО)

Прямий ефір