Двоє загиблих, 30 поранених: деталі атаки РФ по Харкову розповіли в прокуратурі

Наслідки російських ударів по Харкову. Фото: dsns.gov.ua

Кількість поранених у Харкові внаслідок ранкового удару російської армії досягла 30 осіб. Серед загиблих — 10-річна дитина та її 67-річна бабуся. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 6 жовтня, розповів речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

За словами Чубенка, під завалами на третьому поверсі багатоповерхового будинку, куди, власне, і влучила російська ракета, рятувальники виявили тіло 67-річної жінки.

“Це бабуся 10-річного хлопчика, про смерть якого повідомлялося раніше. Тобто на цей момент є вже двоє загиблих унаслідок атаки. 11-місячна дитина з цієї ж родини поранена, вона зараз перебуває в лікарні”, — зазначив речник.

Він уточнив, що батьки цих дітей також поранені й перебувають у лікарні.

“Загалом травми різного роду і ступеня тяжкості отримали близько 30 осіб. Найбільше постраждали жителі прилеглих житлових багатоквартирних будинків, які в цей час збиралися на роботу, або ж ще спали”, — сказав Чубенко.

Наслідки російських ударів по Харкову. Фото: dsns.gov.ua

Здебільшого люди травмовані уламками скла, облицюванням стін — стан усіх постраждалих стабільний. Важких травм ні в кого немає, доповнив гість ефіру.

Чубенко також наголосив, що Росія атакувала звичайні будинки, один — ближче до центру міста, другий — трохи далі, але розташований також на одній із центральних вулиць.

“Що стосується одного з влучань — там більше офісних приміщень навколо, щодо другого, де є жертви і багато постраждалих, там безпосередньо розташована новобудова, вона досить заселена, більшість людей у будинку проживає. Тому там і більше постраждалих”, — розповів речник.

Наслідки російських ударів по Харкову. Фото: dsns.gov.ua

За фактом воєнного злочину РФ відкрито кримінальне провадження за частиною другою ст. 438 Кримінального кодексу України — “Порушення законів та звичаїв війни”.

Нагадаємо, російські війська вдарили по Харкову 6 жовтня вранці, за попередньою інформацією, ракетами типу “Іскандер”. 

Прямий ефір