У РФ відправляють на війну трудових мігрантів, які отримали паспорти — дані журналістки

Ілюстративне фото: daily.dialog.ua

Росія — дуже ксенофобська країна, і якщо рейди по мечетях, ринках раніше були спрямовані на виявлення порушників міграційного законодавства, то цього року рейди в РФ стали проходити дуже активно і націлені саме на чоловіків. Про це сьогодні, 27 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла журналістка видання “Верстка” Рита Логінова.

За її словами, у РФ шукають чоловіків, які отримали паспорти та не стали на військовий облік. Їх або привозять до військкомату для фіксації даних, або відправляють до зони бойових дій.

“Справді, рейди з виявлення нових громадян так званих Російської Федерації стали проходити активно цього року… Зараз шукають чоловіків, які отримали паспорт, не стали на військовий облік, їх доводять до військкомату, і там як мінімум записують, що ці чоловіки є, де вони живуть. Як максимум, ці люди отримують або повістки, або їх схиляють до того, щоб вони підписали деякі документи. Потім це виявляється заява про добровільну мобілізацію, або контракт, і вони вирушають у зону бойових дій”, — сказала Логінова.

Деякі експерти кажуть, що це така прихована мобілізація, що триває, серед нових громадян, щоб не гнівити всіх інших, підкреслила журналістка.

Читайте також: Реальної статистики російських втрат на війні проти України немає навіть Кремля, — співзасновник фонду “Вільна Бурятія”

Прямий ефір