На фронті — понад 30 бойових зіткнень, окупанти намагаються відновити втрачене положення біля Андріївки, — Генштаб ЗСУ

Українські військові. Фото: Facebook/Командування морської піхоти

Російські окупанти минулої доби атакували Україну шістьма ударними БпЛА типу Shahed-136/131, з яких два знищено засобами протиповітряної оборони. Від ракетної атаки РФ на місто Кременчук постраждали понад 30 людей, серед яких троє дітей. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. На фронті минулої доби відбулося понад 30 бойових зіткнень. Про це сьогодні, 23 вересня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Ворог за добу завдав п’ять ракетних та 49 авіаударів, здійснив 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільних об’єктах.

Під ворожим артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках армія РФ зберігає військову присутність у прикордонних районах. Проводить там активну диверсійну діяльність задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України успішно відбили атаки росіян в районах Міньківки, Оріхово-Василівки та Григорівки Донецької області. Противник намагався відновити втрачене положення біля Андріївки, успіхів не мав. Українські захисники продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку українські військові успішно відбили атаки російських окупантів поблизу Авдіївки та Сєверного Донецької області.

На Мар’їнському напрямку російські загарбники вели безуспішні наступальні дії біля Мар’їнки та Красногорівки, де протягом минулої доби здійснили 12 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

На Запорізькому напрямку атаки росіян в районах Роботиного та Вербового Запорізької області завершилися для них значними втратами як у живій силі, так і в техніці. Українські захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають окупаційним військам втрат.

На Мелітопольському напрямку ЗСУ продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту та змушують відходити із займаних позицій.

На Херсонському напрямку Сили оборони України продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та наносять удари по тилах противника.

Протягом минулої доби авіація ЗСУ вдарила по штабу командування чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі, завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та чотири — по зенітно-ракетних комплексах росіян.

Підрозділи ракетних військ уразили два зенітно-ракетних комплекси та чотири артилерійських засоби противника.

Читайте також: Українські захисники звільняють землі на Бахмутському напрямку — що говорять (ВІДЕО)

Прямий ефір