19 вересня було трагічним для росіян на окупованій частині Запорізької області, втрати рахують досі, — Федоров

Іван Федоров. Фото: IvanFedorovUA

Сили оборони України продовжують знищувати особовий склад і техніку російських окупантів на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Про це сьогодні, 21 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Хотілося б зазначити, що 19 вересня було таким трагічним для окупантів на тимчасово окупованій території Запорізької області. Декілька подій відбулося для них, і втрати на базі, яких вони рахують досі”, — сказав він.

Так, за даними Федорова, насамперед, 19 вересня приблизно о 9:30 ранку пролунало шість дуже потужних вибухів, які були в південній частині міста Мелітополя.

“І була ліквідована база, а саме штаб окупантів, який розташовувався на Мелітопольському моторному заводі. Це промзона, де раніше розташовувалися два заводи — моторний і “Автоцвітліт”, і там в одному з цехів окупанти організували свій штаб, який і був ліквідований. Розуміємо, що в штабі перебувають досить значущі люди, які точно вже не воюватимуть проти наших ЗСУ”, — розповів міський голова.

Друге — о 20:00 цього ж дня були вибухи в селі Тракторне Василівського району, і там із 20:00 до 24:00 (щонайменше 4 години) детонував склад боєприпасів.

“Це є ключовим і важливим моментом. На це також варто звернути увагу тому, що цей склад боєприпасів розташований у безпосередній близькості до Запорізької лінії фронту, і саме там ворог розташовував свої боєприпаси, які підвозив до Запорізької лінії фронту. Тепер немає цього складу, відповідно, логістика боєприпасів точно буде порушена”, — каже Федоров.

Також були вибухи 19 числа в селі Пришиб Михайлівського району.

“З’явилася величезна кількість 200-х і 300-х, і ворог просто біг по полях і посадках, розуміючи, що зовсім скоро ліквідація їх усіх продовжиться в цьому місці в цьому населеному пункті. І звичайно ж, усі ми бачили офіційну заяву наших ЗСУ, коли в Херсонській області було ліквідовано штаб 7-ї дивізії ВДВ, і також розуміємо, що штаб — це і є офіцерський склад, який не зможе більше протистояти нашій українській армії”, — підсумував Іван Федоров.

Читайте також: ЗСУ наближаються до Токмака: значення міста для фронту оцінили військові експерти

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, на Мелітопольському напрямку українські захисники продовжують наступальну операцію, завдають російським окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій. ЗСУ відбили атаки ворога в районі Роботиного Запорізької області. Російські окупанти мають значні втрати як у живій силі, так і в техніці.

Прямий ефір