На фронті — 23 бойових зіткнення, окупанти безуспішно намагаються відновити втрачене положення біля Андріївки, — Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби Російська Федерація завдала чергового авіаційного удару по Україні БпЛА типу Shahed-136/131. Сили ППО знищили 17 “Шахедів” у межах Сумської, Полтавської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Сьогодні, 21 вересня, російські окупанти завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі низки областей України. Про це сьогодні, 21 вересня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 23 бойових зіткнення. Російські війська завдали два ракетних та 80 авіаційних ударів, здійснили понад 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та по цивільних об’єктах.

Під ворожим артилерійським вогнем опинилися близько 90 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни продовжують утримувати угруповання військ для прикриття державного кордону, проводять активну диверсійну діяльність у прикордонних районах задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону в Бєлгородській області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України успішно відбили атаки противника в районі західніше Зайцевого Донецької області. Ворог намагався відновити втрачене положення в районі північно-східніше та східніше Андріївки, успіхів не мав. ЗСУ продовжують штурмові дії в районі південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Мар’їнському напрямку російські окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області. Тут протягом минулої доби ворог здійснив 13 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій. 

На Авдіївському та Шахтарському напрямках Сили оборони України тримають оборону на зайнятих рубежах, мають ініціативу та відвойовують території.

На Мелітопольському напрямку українські захисники продовжують наступальну операцію, завдають російським окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій. ЗСУ відбили атаки ворога в районі Роботиного Запорізької області. Російські окупанти мають значні втрати як у живій силі, так і в техніці.

На Херсонському напрямку Сили оборони України ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та б’ють по тилах противника.

Протягом минулої доби українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та п’ять — по зенітно-ракетним комплексам противника.

Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 11 артилерійських засобів, зенітно-ракетний комплекс “Стріла-10” та станцію РЕБ армії РФ. 

Читайте також: Найбільше значення для армії РФ мають Бахмут і Токмак — розбір аналітика

Прямий ефір