Російські окупанти посилюють охорону військових об’єктів у Криму, — Гуменюк

Ілюстративне фото: t.me/yellowribbon_ua

У зв’язку з тим, що на військових об’єктах РФ у тимчасово окупованому Криму періодично відбувається “бавовна”, російським загарбникам неспокійно, вони усвідомлюють масштаби руху спротиву на півострові. Про це сьогодні, 3 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк.

“Очевидно, що вони посилюють охорону військових об’єктів у Криму, оскільки розуміють, що така точна робота відбувається не випадково. Насіння “бавовни” досягає цілей і проростає в конкретних ділянках не тому, що так нам пощастило і ми вгадали, а тому, що ми знаємо конкретно куди і навіщо працюємо”, — сказала вона.

Також, за інформацією Гуменюк, російські окупанти намагаються посилювати методи впливу на місцеве населення. Відбуваються подворові обходи, вишукування і приписування екстремізму місцевим жителям, зокрема й за національною ознакою.

“Не секрет, що вони особливим ставленням славляться до кримських татар. Це все ознаки того, що окупантам неспокійно, вони розуміють значення і розвиток, і масштаби руху спротиву в самому Криму. І на тлі руху “понаїхавших”, яке дуже цілеспрямовано відслідковують у бік запорєбріка, вони розуміють, що населення, яке залишається на території, реально їм не радіє, і реально готове сприяти Силам оборони України в просуванні”, — каже начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь”.

Читайте також: Вихід української армії до Азовського моря визначить перебіг війни за Крим, — Подоляк

Нагадаємо, як заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук, морський паркан, який намагається спорудити Росія біля незаконно побудованого Кримського (Керченського) мосту, не стане перепоною для Сил оборони України. Чим топити біля мосту баржі чи пороми, росіянам краще втопити свій Чорноморський флот, тим паче відповідний історичний досвід у них є.

Прямий ефір