Якщо російські еліти хочуть вижити, вони повинні почати палацовий переворот, — Подоляк

Михайло Подоляк. Фото: uatv.ua

Російські еліти зараз перебувають на тому етапі, коли не стоїть питання про збереження їхнього майна та активів. Йдеться про те, як їм вижити фізично. Про це сьогодні, 2 вересня, в коментарі телеканалу FREEДОМ заявив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк.

За його словами, демонстративне вбивство ватажка приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” Євгена Пригожина продемонструвало в наскільки параноїдальному стані перебуває президент Росії Володимир Путін, неадекватно оцінюючи те, що відбувається, і це буде тільки погіршуватися.

“Зупинити це — має бути рішення, перш за все, російської еліти, якщо вона хоче фізично вижити. Тому що зараз уже питання не про те, що вони втратять фінансовий стан, свої економічні можливості. Якщо вони хочуть фізично вижити, у них просте завдання. Перше: між собою вирішити, чи дійсно вони хочуть згоріти в попелі війни, затіяної Путіним. Друге, якщо не хочуть, то їм потрібно буде розв’язати проблему Путіна”, — пояснив він.

Подоляк акцентував, що розв’язати проблему можливо тільки внутрішнім палацовим переворотом. 

І навіть якщо російська еліта дочекається поразки на лінії фронту, після цього однаково їм потрібен буде переворот, арешт Путіна або інші процедури щодо нього. 

“Після цього негайне виведення залишків військ з території Росії, визнання помилковості тактики щодо нападу на Україну. Відповідно, видача частини військових злочинців, включно з Путіним, якщо він фізично залишиться жити. Це єдиний варіант у частини російської еліти самозберегтися у фізичному сенсі. Інших варіантів у них немає. Коли ця війна дійде до кінця, вони будуть верещати: “Так ми ж не знали!”, — резюмував Михайло Подоляк.

Читайте також: Як смерть Пригожина вплинула на російські еліти — аналіз (ВІДЕО)

Нагадаємо, 23 серпня у Тверській області розбився літак, який належав ватажку ПВК “Вагнер” Євгену Пригожину. Усі 10 осіб, які перебували на борту, загинули. Серед пасажирів були Євген Пригожин і його “права рука” Дмитро Уткін.

Прямий ефір