Проблему експорту українського зерна альтернативними шляхами назвав експерт

Ілюстративне фото: epravda.com.ua

Проблема з альтернативними шляхами в тому, що вони дуже дорогі. Про це сьогодні, 27 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

“Ми маємо можливість здійснювати експорт альтернативними шляхами, але це значно дорожче, ніж робити це через море. Природно, якщо це дорожче, то українські товаровиробники втрачають значну кількість грошей. Навіть на сьогоднішній день із новим урожаєм, який фактично на 30% нижчий за собівартість виробленого”, — пояснив він.

Марчук зауважив, що Україна на вивезенні зерна альтернативними шляхами заробить дуже мало.

“У контексті здійснення альтернативних доріг нам потрібна підтримка наших партнерів, Європейської комісії в контексті наших навіть заяв про можливу часткову компенсацію перевізникам для того, щоб хоч щось могли українські товаровиробники заробити”, — додав експерт.

Читайте також: Робота гуманітарного морського “коридору” — серйозний сигнал до відновлення зернової угоди без участі Росії — думка

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки розглядають нові можливі шляхи експорту українського зерна, про що раніше заявив глава Управління з координації санкцій Держдепартаменту США Джеймс О’Брайен. За його словами, найближчими місяцями експорт української агропродукції може повернутися до середніх довоєнних показників.

Прямий ефір