Крим став улюбленою іграшкою Путіна, — військовий аналітик

Иллюстративное фото: ukrinform.ua

Крим став улюбленою іграшкою президента РФ Володимира Путіна, тому що його окупація надала путінському режиму нового імпульсу. Таку думку сьогодні, 1 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий аналітик Іван Ступак.

Він зазначив, що звільнення Криму не варто очікувати в найближчій перспективі. На думку військового аналітика, за найкращого варіанту розвитку подій це буде можливо до зими.

Ступак вважає, що і відпочивальників окупаційна влада зазиває на півострів не так для того, щоб вони виконували роль живого щита, як для створення картинки добробуту Криму.

“Йдеться про улюблену іграшку Путіна. Путін дуже любить гратися Кримом. Крим — це та річ, яка дала йому нову силу, новий імпульс його влади. Пам’ятаєте, коли тільки вони його анексували, така була неймовірна ейфорія у РФ, навіть серед, здавалося б, нормальних людей… Дійсно, в екстазі вони були. І ось Крим для Путіна — це велика іграшка, яку він цінує. Він хоче, щоб вона працювала, щоб світилося все, щоб люди були. Ось Аксьонов намагається максимально людей привозити. Зрозуміло, що туди здебільшого приїжджають більше бюджетники, за яких уже заплатили. Створюється ефект такого руху… Але я впевнений, що це не ті люди, які приносять гроші в бюджет цього Криму, що вони залишають великі гроші, що йде на розвиток”, — сказав військовий аналітик.

Він переконаний, що росіяни, які приїжджають на відпочинок до Криму, не усвідомлюють, що це може бути небезпечно, оскільки “просто перебувають поза політикою і просто не стежать за новинами”.

Читайте також: Для Криму настає період запальних ночей і днів, — оглядач про сезон “хлопка”

Нагадаємо, як заявив військово-морський експерт, оглядач Defence Express Володимир Заблоцький, на території тимчасово окупованого Криму є 150 об’єктів, які є законними військовими цілями для Збройних сил України.

Прямий ефір