Росія відродила ринок рабів в окупованому Маріуполі, як за СРСР — коментар Андрющенка

Ринок рабів у тимчасово окупованому Маріуполі. Скріншот: t.me/andriyshTime

У тимчасово окупованому місті Маріуполь Донецької області є ринок рабів. Навпроти площі Свободи по пр. Миру щодня збиралися безробітні маріупольці, тепер їх витіснили громадяни РФ. Вони торгують робочою силою — стоять і чекають, коли хтось запропонує фізичну роботу. Про це сьогодні, 28 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

За його словами, ця історія почалася з приїздом узбеків, коли маріупольців перестали взимку брати на роботу, пов’язану з будівництвом.

“На будь-яку роботу, яка є в Маріуполі, за рідкісним-рідкісним винятком маріупольців перестали брати. Звідси почалося глобальне безробіття, необхідність виживати вигнала людей на вулиці, маріупольці збиралися і зранку. Під’їжджали в приватному порядку і можна було найняти маріупольців на роботи — оздоблювальні, ремонтні, будь-якого виду будівельного характеру. Слідом за ними прийшли громадяни РФ. І оскільки з ними Росія зараз робить те саме, що до цього робила з маріупольцями, з погляду стимулювання безробіття, вони таким чином витіснили звідти вже маріупольців”, — сказав Андрющенко.

За інформацією радника мера, тепер щоранку там із ранку до вечора можна найняти людину на будь-яку роботу за 2,5 тисячі рублів.

“По суті це і є сучасна форма рабства, оплачена. З нормальним капіталізмом це не має нічого спільного. Подібні ринки приблизно в цьому ж місці за квартал звідси в Маріуполі існували, коли Маріуполь був Ждановим, називалися вони біржею праці неофіційно серед маріупольців по проспекту Будівельників. За квартал звідси також можна було влітку о 6-7 ранку приїхати і найняти людей. Це була прополка, потім збирання врожаю. Такого роду роботи в Радянському Союзі були неофіційно, не можна було офіційно працювати. Тепер це повернулося разом із Росією у вигляді такого ринку рабів”, — прокоментував Петро Андрющенко.

Читайте також: Окупований Маріуполь завантажений транзитом — величезна кількість росіян їде до Криму, — Андрющенко

Нагадаємо, раніше Андрющенко розповів, що заповзятливі росіяни скуповують житло та документи на нього у тимчасово окупованому місті Маріуполь Донецької області. Зокрема, у маріупольців, у яких не залишилося інших шансів і варіантів на виживання.

Прямий ефір