Від “Вагнера” залишилося 10%, Пригожин розуміє, що Бахмут не втримати, — військовий аналітик про поспішне виведення “вагнерівців”

ПВК "Вагнер". Фото: liga.net

Пригожин раніше заявляв, що відводитиме підрозділи ПВК “Вагнер” з міста Бахмута Донецької області у період з 25 травня до 1 червня. Однак він, мабуть, поспішає, щоб відповідальність за неминучу поразку лягла не на нього. Про це сьогодні, 27 травня, сказав військовий аналітик Олексій Гетьман, коментуючи в ефірі FREEДОМ слова заступниці міністра оборони України Ганни Маляр про те, що підрозділи ПВК “Вагнер” у Бахмуті вже замінено на регулярні частини збройних сил РФ.

За словами Гетьмана, Пригожину особливо нема кого виводити з Бахмута, оскільки “залишилося від “Вагнера” не більше 10% порівняно з тим, що було восени минулого року”. Пригожин поспішає.

“Він розуміє, що, найімовірніше, Бахмут утримати росіянам не вдасться. Наші війська просуваються і з півночі, і з півдня… І, найімовірніше, найближчим часом він буде оточений або звільнений. Тому він до першого числа, мабуть, з випередженням графіка, вирішив якнайшвидше вивести свої війська, щоб відповідальність за поразку, яка неминуча на Бахмутському напрямку, вже лягла не на нього… Кого зроблять цапами-відбувайлами, поки незрозуміло”, — коментує Гетьман.

На думку військового аналітика, ситуація у Пригожина була патова, але він, схоже, викрутився: отримав лаври “переможця” і нібито заслужив на ротацію.

Олексій Гетьман додав, що ще одна з причин, через яку Пригожин дуже поспішає залишити Бахмут, — штурмова спеціалізація підрозділів “Вагнера”: вести оборону їм складно.

Читайте також: Ротація окупаційних військ чи президентські амбіції Пригожина: що стоїть за виходом бойовиків ПВК “Вагнер” із Бахмута

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ сьогодні, 27 травня, в ранковому зведенні повідомив, що противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах. Минулої доби на них загалом сталося 25 бойових зіткнень.

Читайте також: “Ми добре просунулися, якщо чесно” — ситуація на флангах біля Бахмута в репортажі FREEДОМ

Прямий ефір