Росія змогла збільшити виробництво озброєння завдяки “сірому” імпорту, — Ягун

Віктор Ягун. Фото: espreso.tv

Росія змогла збільшити виробництво озброєння, використовуючи різні лазівки для обходу санкцій. Про це сьогодні, 25 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий і громадський діяч, генерал-майор запасу Служби безпеки України, заступник голови СБУ (2014-2015 рр.) Віктор Ягун.

Він зазначив, що з новими розробками ракет РФ має складнощі. Зараз дії країни-агресора спрямовані на те, щоб модернізувати вже наявні зразки.

“Ми маємо інформацію, і вона підтверджується, що вони навпаки намагаються якось змінити конструкцію тих чи інших ракет, модернізувати їх таким чином, щоб менше було деталей, електроніки. Тобто вони будуть трохи слабооснащені… Щодо нових технічних розробок, я не вірю в такі можливості”, — сказав Ягун.

За його інформацією, військово-промисловий комплекс РФ зараз намагається збільшити виробництво озброєння. У росіян ще перед початком активних бойових дій був створений певний запас компонентів.

“По-друге, треба розуміти, що активно працює їхня розвідка та їхні підприємці в різних країнах, намагаються обійти санкції, є “сірий” імпорт. Тобто це все працює. Те, що ми отримуємо інформацію після збитих ракет, яку ми передаємо нашим партнерам, дає можливість виходити на ті фірми, ті країни, які допомагають Росії обходити санкції, щоб організувати вторинні санкції та закривати всі лазівки. Поки що треба констатувати, що Росія все-таки збільшила виробництво озброєння, зокрема й високоточного, й використовує всі лазівки для того, щоб продовжувати в цьому ключі працювати”, — сказав Ягун.

Читайте також: Шойгу показав стрій танків — стільки російська армія у середньому втрачає за тиждень, — аналітик про межу можливостей ВПК РФ

Раніше в Європейській комісії розкрили подробиці нового пакета санкцій проти Росії. За словами голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, нові обмеження стосуватимуться підприємств, які ігнорують санкційний режим й продовжують експортувати заборонені товари в РФ.

Прямий ефір