Може використати українське питання: шанси Трампа на президентських виборах оцінив журналіст-міжнародник

Єгор Брайлян. Скриншот: uatv.ua

Президент США Джо Байден сьогодні, 7 лютого, виступить із промовою перед новим складом Конгресу. Ця подія може ознаменувати умовний початок передвиборчої президентської кампанії у Сполучених Штатах. Байден відновив трансатлантичне партнерство та єдність НАТО. Вашингтон також послідовно висловлював підтримку Києву протягом першої половини його президентського терміну. Про це заявив сьогодні, 7 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ кандидат історичних наук, журналіст-міжнародник Єгор Брайлян.

Він зазначив, що політика Байдена всередині країни є послідовною. І у Дональда Трампа шансів набагато менше на перемогу у виборах.

“Байден не змінював своєї внутрішньої політики ці два роки, що треба об’єднувати американське суспільство, треба боротися з вірусом, треба будувати інфраструктуру. Тобто в принципі всі ці внутрішні виклики залишилися. І в принципі, Байден продовжує ті меседжі, з якими він прийшов до влади. Але все-таки Трамп має набагато менше шансів, що він стане президентом і переможе Байдена. Але й Байден має свої моменти, тому що він все-таки показував якусь м’якість щодо Китаю”, — каже він.

Брайлян додав, що Трамп може використати українське питання у передвиборчих перегонах.

“Трамп може використовувати також українське питання і показувати, що США надали допомогу Україні, але ми не знаємо, куди вона точно йде. І в принципі згадаємо історію з Вікторією Спаркс, яка влітку минулого року вимагала, щоб моніторили допомогу Україні, щоб це все було. Але приїхала моніторингова група в Україну, і ми, в принципі, показуємо відкритість американським партнерам. Тобто, це й українське питання. Трамп може використовувати внутрішні проблеми, пов’язані з робочими місцями, інфляцією. Тобто для пересічного американця також ціни в супермаркеті можуть вплинути на його політичний вибір більше, ніж якісь ціннісні моменти чи ідеологія”, — додав журналіст.

Гість ефіру також розповів про те, як можуть розвиватись американо-українські відносини після війни.

За його словами, американці показують за різними соцопитуваннями, що вони підтримують подальше надання військової допомоги Україні.

Читайте також: Неофіційний старт президентської кампанії в США може відбутися сьогодні — деталі

Прямий ефір