Внаслідок обстрілів повністю знеструмлено Запорізьку АЕС, — “Енергоатом”

ЗАЕС. Фото: energoatom.ua

Внаслідок чергового обстрілу російськими військами пошкоджено останню лінію зв’язку Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС). Через це об’єкт повністю знеструмлений. Про це сьогодні, 8 жовтня, повідомила пресслужба компанії “Енергоатом“, передає FREEДОМ.

“Сьогодні вночі о 00:59 через черговий обстріл російськими військами була пошкоджена і відімкнулась остання лінія зв’язку з енергосистемою 750кВ ЗАЕС — Дніпровська. В результаті відбулося повне знеструмлення Запорізької АЕС”, — йдеться в інформації.

Зазначається, що в автоматичному режимі увімкнулися дизель-генератори. Запасів дизельного пального для роботи в такому режимі вистачить не більше як на 10 діб.

В “Енергоатомі” наголошують, що потрібен ремонт і відновлення роботи ліній зв’язку ЗАЕС з енергосистемою.

“Плани щодо включення енергоблоків в умовах обстрілів і пошкодження всіх ліній є нереальними”, — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Неможливий жоден компроміс із РФ щодо створення зони безпеки в районі Запорізької АЕС, — Кошарна назвала причини

Нагадаємо, після проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України Кремль вирішив анексувати Запорізьку атомну електростанцію в Енергодарі. 5 жовтня президент Володимир Путін підписав указ, у якому наказав забрати Запорізьку АЕС у власність Російської Федерації.

В українському “Енергоатомі” у відповідь заявили, що Запорізька АЕС продовжуватиме роботу в Україні, згідно з українським законодавством.

Після викрадення російськими окупантами генерального директора Ігоря Мурашова керуватимуть станцією з Києва. Тимчасово виконуватиме обов’язки генерального директора Запорізької атомної станції президент “Енергоатому” Петро Котін.

Прямий ефір