Як відреагували світові лідери на ракетні удари агресора РФ по ТРЦ у Кременчуці

Президент Франції Емманюель Макрон, президент США Джо Байден, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський та лідери країн Великої сімки (G7) засудили ракетні удари Російської Федерації по українському торгово-розважальному центру у Кременчуці 27 червня.

Телеканал UA зібрав ключові висловлювання світових лідерів:

  • Емманюель Макрон: “Розстріл Росією торгового центру у Кременчуці – це абсолютний жах. Ми поділяємо біль сімей загиблих. І гнів на таку ганьбу. Російський народ має побачити правду”.
  • Джо Байден: “Напад Росії на цивільних осіб у торговому центрі є жорстоким. Ми солідарні із українським народом. Як було заявлено на саміті G7, США разом із нашими союзниками та партнерами продовжуватимуть притягувати Росію до відповідальності за такі злочини та підтримувати оборону України”.
  • Борис Джонсон: “Цей жахливий напад ще раз показав глибину жорстокості та варварства, до яких опустився російський лідер. Знову наші думки із сім’ями невинних жертв України. Путін повинен усвідомити, що його поведінка лише посилить рішучість Великої Британії та будь-якої іншої країни G7 підтримувати Україну стільки, скільки потрібно”.
  • Мелінда Сіммонс: “Обстріл торгового центру серед дня, коли він найбільш завантажений. Смертоносний акт Росії, спрямований на українське громадянське. Це пришвидшує шлях Росії до суду”.
  • Михайло Бродський: Ізраїль із глибоким занепокоєнням спостерігає за повідомленнями про зростання кількості жертв серед мирного населення внаслідок ракетного обстрілу торгового центру в Кременчуці. Навмисний напад на цивільні об’єкти є абсолютно неприпустимим.
  • Спільна заява лідерів країн G7: “Ми рішуче засуджуємо огидний напад на ТРЦ у Кременчуці. Ми разом з Україною сумуємо за  жертвами цієї жорстокої атаки. Невибіркові напади на мирних цивільних – це військовий злочин, російський президент Путін та всі винні будуть притягнуті до відповідальності”.

Крім того, у вівторок 28 червня Радбез ООН збирає термінове засідання через удар по Кременчуку. Про це повідомила постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд у Twitter.

Рада Безпеки збереться завтра, щоб обговорити звірства Росії проти мирних жителів. Ми повинні продовжувати притягувати Росію до відповідальності“.

Читайте також:

Війська РФ розстріляли мешканців Лисичанська, які набирали питну воду. Восьмеро людей загинуло на місці — голова ОВА

Зеленський: Удар по торговому центру у Кременчуку – зухвалий терористичний акт РФ

Як позиції Макрона всередині Франції можуть вплинути на його політику щодо України — думки експертів

Культурна спадщина — під російським вогнем: що втратила Україна

Прямий ефір