Запеклі бої за Луганську область тривають. Що відбувається на фронті?

Поблизу Рубіжного та Білогорівки Луганської області тривають запеклі бої. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі марафону “FreeДОМ”.

“З боку Попасної та з боку Білогорівки точаться бої. Це з обох боків від траси, яка веде на Бахмут. Тобто ця траса зараз пов’язує Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Бахмут. Нею ми можемо завозити гуманітарні вантажі та вивозимо людей в евакуацію. Вчора вдалося ворогові побудувати переправу через річку, і вони почали перекидати техніку. Щось їм не вдавалося. Десь переверталися танки. Досі вони там валяються у річці. Якусь частину техніки вдалося переправити, точаться дуже жорстокі бої саме у Білогорівці. Там працюють і авіація, і артилерія, і міномети. Дуже багато бійців з обох боків. Ну от сьогоднішній день у принципі буде вирішальним щодо цієї переправи. Якби ворогу вдалося там закріпитися, то вони далі розвивали б наступ і дійшли б до траси, і вже тоді перекрили би повністю з’єднання з Луганською областю”, – розповів Гайдай.

Він зазначив, що російські війська зазнають значних втрат у Луганській області, тому поки що не можуть провести пропагандистське святкування Дня перемоги навіть на тимчасово окупованих територіях.

“Околиці Рубіжного – досі точаться бої, і ніяк вони прорватися не можуть. Вони лише за вчорашній день шість танків втратили там і десятки солдатів. Незважаючи на те, що там дуже жорсткі бої. Сєвєродонецьк відстрілюється, але там навіть у місті не йдуть бої. З Воєводівки, де вдалося їм трішки закріпитися, їх вибили. Лисичанськ відстрілюється, він під контролем України. Гірське, Золоте, Золоте 4 – там точаться жорстокі бої, але ці населені пункти під контролем України. Тому про жодні заходи не може бути й  мови», – розповів Гайдай.

8 травня евакуацію з території Луганської області було припинено через обстріл траси Лисичанськ-Бахмут російськими окупантами.

Читайте також:

У Слов’янську залишилося 30 тисяч людей. Як живе місто, яке обстрілюють і хочуть окупувати знову

Закриті блокпости, заселення у “покинуті” квартири та погрози бізнесу. Як живе Херсонська область в окупації

Прямий ефір