Нідерландським дипломатам дозволили за бажанням виїхати з України

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра. Фото Укрінформ

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра заявив про те, що співробітники посольства Нідерландів у Києві та їхні рідні мають право за власним бажанням покинути Україну і повернутися додому через загрозу вторгнення Росії.

Про це повідомляє UA з посиланням на NOS.

“Співробітники посольства Нідерландів в Україні та їхні родини можуть повернутися до Нідерландів за бажанням”, – сказав міністр.

Він додав, що рішення про можливий від’їзд дипломатів було дилемою, тому що передчасний від’їзд сприяє нестабільності в Україні.  Але, з іншого боку, не хочеться ухвалити це рішення занадто пізно, наражаючи на небезпеку людей.

За словами Вопке Гукстра, наразі Нідерланди не вважають Україну небезпечною і не бачать причин для від’їзду. Посольство у Києві працює у штатному режимі.

Нагадаємо, верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив про те, що родини дипломатів ЄС залишаються в Україні.

Читайте також: Посольство США після часткового від’їзду дипломатів – що зміниться і коли повернуться співробітники (ВІДЕО)

Прямий ефір