В ОП розповіли подробиці розмови президентів України та США

Фото Укрінформ

Розмова президента України Володимира Зеленського та президента США Джозефа Байдена тривала понад півтори години.

Про це повідомили в ОП, інформує UA.

Ключова темою переговорів була ситуація на сході та на кордонах України. Володимир Зеленський вітає активну роль США у її врегулюванні, відзначивши важливість запланованих на січень 2022 року міжнародно-правових заходів.

Він висловив подяку за підтримку президентом США принципу “нічого про Україну без України”, а також за готовність американської сторони вжити рішучих заходів у разі здійснення Росією агресії проти нашої держави.

Сторони обговорили кроки, які робить Україна в межах Мінського та Нормандського форматів, і наголосили на важливості подальших дипломатичних зусиль.

“Сьогодні йдеться про майбутнє не лише України, а і європейської безпеки та світового порядку, заснованого на правилах та демократичних цінностях”, – зауважив Володимир Зеленський.

Президент України поінформував Джозефа Байдена про поступ економічних реформ у нашій країні та заходи, яких вживають з метою зміцнення стабільності та деолігархізації.

Під час розмови було підтверджено незмінну підтримку з боку Сполучених Штатів суверенітету й територіальної цілісності України та її євроінтеграційних прагнень.

Нагадаємо, посол України в США Оксана Маркарова заявила, що її головна мрія та мета – безвізовий режим між Україною та США.

Читайте також: Розмова Зеленського з Байденом – деталі повідомили у Білому домі

Прямий ефір