У Києві відбувся круглий стіл щодо захисту українців у Росії

Фото Укрінформ

Круглий стіл з питань захисту української меншини у Російській Федерації відбувся у Києві. До заходу долучилися представники органів державної влади, українських наукових інституцій та експертного середовища.

Про це повідомляє UA з посиланням на сайт Світового конгресу українців (СКУ).

Під час дискусії учасники обговорили нагальну ситуацію української громади в Росії і порушення прав українців російською владою.

“Також йшлося про системну репресивну політику путінського режиму, спрямовану на ліквідацію українських організацій у різноманітних регіонах РФ, та насильницьку асиміляцію українців”, – сказано в повідомленні. 

Учасники зазначили можливі шляхи й інструменти протидії агресивній політиці Кремля і необхідність об’єднання зусиль задля системної підтримки Україною етнічних українців Росії.

“Конгрес [СКУ] продовжує адвокаційну працю як на міжнародному рівні, так і в Україні, щоб донести світові правду про нищення російською владою української громади у Російській Федерації”, – додали в СКУ.

До слова, українська армія стримує агресію сусідньої держави – Російської Федерації. І західні держави-партнери є єдиними у питанні обороноздатності України.

Читайте також: Стратегія “не провокувати Росію” працювати не буде, – Резніков

Прямий ефір