Для отримання наступних траншів від МВФ Україна має виконати 12 умов

Фото АР

Уряд України взяв на себе зобов’язання виконати 12 основних “структурних маяків” для отримання фінансування за програмою Stand-by Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляє UA з посиланням на меморандум про економічну та фінансову політику, підписаний Україною і МВФ.

Програму Stand-by МВФ продовжив до червня 2022 року. Для отримання фінансування Україна має виконати 12 “структурних маяків”, які вказані в таблиці підписаного з МВФ меморандуму.

Відповідно до документу, українська влада зобов’язується затвердити до кінця листопада бюджет 2022 року з цільовим показником дефіциту – 3,5% ВВП.

До кінця грудня український уряд має оприлюднити результати аудиту коштів, витрачених з фонду, пов’язаного з COVID-допомогою. У цей же термін НБУ повинен ухвалити план, узгоджений з МВФ, щодо підвищення професійного рівня у сфері банківського нагляду.

Офіс генерального прокурора зобов’язується до кінця 2021 року опублікувати звіти за пів року щодо проваджень проти колишніх власників банків, виведених з ринку від початку 2014 року.

До кінця січня наступного року уряд має ухвалити дорожню карту щодо виведення “ПриватБанку” та “Ощадбанку” на ринок для часткової або повної приватизації.

У лютому 2022 року українська влада повинна ухвалити стратегію повернення активів збанкрутілих банків. Це все необхідно зробити до проведення наступного, другого, аудиту МВФ по Україні, який відбудеться в березні 2022 року. За його результатами Фонд буде ухвалювати рішення щодо наступного траншу.

Нагадаємо, сьогодні Україна отримала другий транш у розмірі 699 млн доларів у межах співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також: Переваги одержання Україною траншу від МВФ перелічив радник президента

Прямий ефір