Кулеба відповів на заяву німецького депутата щодо розміщення мігрантів з Білорусі в Україні

Фото МИД

Голова МЗС Дмитро Кулеба прокоментував заяву німецького депутата Нільса Шміда щодо розміщення мігрантів з польсько-більруського кордону на території України.

Про це повідомляє UA з посиланням на заяву Кулеби в ефірі телеканалу “1+1” 17 листопада.

За словами голови МЗС, найкращім засобом залучити Україну до вирішення проблеми мігрантів є допомога нашій країні стати членом ЄС.

“Взагалі найкращий спосіб максимально залучити Україну до будь-чого – це взяти нас у ЄС. От коли ми будемо членами Європейського Союзу, тоді ми будемо стовідсотково координувати свої зусилля і спільно нести тягар будь-якої проблеми або радість будь-якого успіху з тією ж Німеччиною”, – прокоментував Кулеба.

Міністр додав, що на даний момент на офіційному рівні жодних пропозицій, подібних до озвученої німецьким депутатом Нільcом Шмідом, не лунало.

Нагадаємо, Нільc Шмід запропонував, щоб ЄС попросив Україну про допомогу в розміщенні мігрантів, які через Білорусь прориваються до Європи.

“Треба поговорити про це з сусідніми країнами, такими як Україна, яка могла б тимчасово розміщувати мігрантів на своїй території, поки вони проходять процедуру надання притулку. Таким чином буде створено контрольований шлях для мігрантів до Польщі“, – сказав Шмід.

Читайте також: Про ризики через міграційну кризу Україну попередив прем’єр Польщі

Прямий ефір