Україна збільшила експорт м’яса птиці на 31,7% у 2018 році

Фото з сайта vynohradivnews.in.ua

У 2018 році Україна збільшила експорт як сировини, так і продуктів переробки.

Попри те, що сировини країна експортує в рази більше, тим не менш, кількість продуктів переробки продовжує зростати, повідомляє УНН з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України.

У 2018 році ключові позиції в експорті продуктів переробки займають: соняшникова олія – 47%, шрот та макуха – 13%, м’ясо – 7%, тютюнова продукція – 4%, цукор – 3%, вироби з шоколаду – 2%, кондитерські та хлібобулочні вироби – 1%, мед – 1%, масло вершкове – 1%, борошно – 1%.

Найбільше в грошовому еквіваленті зріс експорт м’яса та субпродуктів із курятини. Приріст експорту за рік становить 31,7% або 102,3 млн дол.

За даними МінАПК, нашу олію найбільше споживають в Азії та ЄС, соняшникову олію – в Індії. Водночас, головними споживачами вітчизняного вершкового масла є Туреччина та Марокко, солі – Угорщина, кондитерських виробів – Казахстан і Білорусь.

Нагадаємо, що за рік в Україні на 43% зросли доходи від експорту мороженої риби. Серед лідерів-покупців: Німеччина – 110 тонн на $348,3 тис., Угорщина (126,6 тонни на $297,3 тис.), Молдова (112 тонн на $196 тис.) та Азербайджан (62 тонни на $94 тис.).

Прямий ефір