Російські окупанти не послаблять тиск на Торецькому та Покровському напрямках, — Коваленко

Олександр Коваленко. Фото: zerkalo.az

Російські війська збережуть пріоритет на Торецькому та Покровському напрямках на Донеччині, попри необхідність перекидання сил для стримування української армії в Курській області. Про це сьогодні, 20 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко.

“Це (Курська операція, — ред.) не мало пройти як виманювання з Покровського напрямку. Тобто всі чудово розуміють, що російське командування просто не віддаватиме наказу зменшити тиск на Торецько-Покровському напрямку”, — сказав він.

За його словами, операція Сил оборони України в Курській області спрямована на ослаблення ворожих позицій на інших ділянках фронту, включаючи Куп’янський, Лиманський, Сіверський та Краматорський напрямки.

“Знову ж таки, це південь Запорізької області, Приморський напрямок. Тобто вони насамперед забирають підрозділи звідти. І зараз це ще незначна кількість сил та засобів, яка могла б якось критично вплинути на їхню боєздатність у цих локаціях”, — зазначив Коваленко.

За його оцінкою, потрібно ще два-три тижні, щоб побачити результати, оскільки передислокація російських сил відбувається малими групами.

“Але їм доведеться забирати все більше сил, оскільки стабілізувати лінію бойового зіткнення в Курській області їм не вдається. Відбуваються зміни лінії бойового зіткнення та розширення зони контролю Сил оборони України у цьому регіоні. Однак Торецько-Покровський напрямок вони не зачеплять, оскільки він для них є пріоритетним, і вони намагатимуться закрити його цього року”, — підсумував Олександр Коваленко.

Читайте також: Російські резерви виснажуються: операцію ЗСУ на Курському фронті оцінив Братчук

Як повідомлялося, Збройні сили України зруйнували вже третій міст через річку Сейм у Курській області, повідомляють російські пропагандисти. Цей міст у селі Кариж  остання функціонуюча логістична артерія російської армії.

Прямий ефір