Лукашенко розуміє, що Путін перестав бути гарантом його безпеки, — Губаревич

Володимир Путін і Олександр Лукашенко. Фото: gettyimages.com

Усі заяви білоруського диктатора Олександра Лукашенка робляться на догоду російській пропаганді. Логіки в його словах давно не існує. Таку думку сьогодні, 18 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив голова білоруського руху “За Свабоду” Юрій Губаревич.

Він вважає, що Лукашенко не піде на військову підтримку Росії через наступ Сил оборони України в Курській області, навіть у рамках Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ).

“Лукашенко розуміє також, що і Путін, не справляючись із цією ситуацією, перестає бути гарантом безпеки самого Лукашенка, адже це основа утримання влади, вибудувана не тільки останні кілька років після подій 2020 року, а й із моменту існування режиму диктатури в Білорусі. Тому це забалакування, це розмахування якимись віртуальними погрозами щодо використання ядерної зброї, якщо навіть до цього й дійде справа, рішення ухвалюватиметься щодо цього виключно в Кремлі”, — зазначив Губаревич.

За його словами, Лукашенку набагато вигідніше брати участь у спільних із Росією військових навчаннях, а не в бойових діях.

“Ситуація в Курській області приносить розуміння оточенню Лукашенка, що він залишиться, найімовірніше, сам по собі, що російське суспільство не готове мобілізуватися навіть у відповідь на вторгнення військових іноземної держави на їхню територію, тим паче воно не буде мобілізуватися на підтримку Лукашенка, так само як і не мобілізовуватимуться і білоруські військові”, — зауважив білоруський політик.

Читайте також: Дружні РФ країни не надали Путіну підтримку після початку наступу ЗСУ в Курській області — деталі

Нагадаємо, голова білоруського руху “За Свабоду” Юрій Губаревич вважає, що армія Білорусі не буде підтримувати режим Лукашенка.

Прямий ефір