Російські строковики та “кадировці” здалися в полон у Курській області: на важливі деталі звернув увагу Гетьман

Олексій Гетьман. Фото: facebook.com/alexeyhetman

Інформація про здачу в полон понад 100 російських військовослужбовців з’явилася сьогодні, 15 серпня. Серед тих, хто здався в полон, були строковики та “кадировці”. Поки точно не відомо, чи ціла рота була взята в полон українськими військовими, чи це загальна кількість тих, хто здався, у будь-якому випадку, це дуже добре. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий аналітик Олексій Гетьман.

Він пояснив, чим відрізняється здавання в полон просто строковиків і цілого підрозділу російської армії.

“Якщо це строковики, то це люди, котрі не хочуть воювати. Це строковики, які аргументують здачу в полон тим, що російська влада не має права змушувати їх вести бойові дії. Вони строковики, тому вони ухвалили собі рішення, що здаються в полон, щоб зберегти своє життя. Якщо це здалося не просто сто людей, а здалася саме рота, тобто із сержантським складом, із молодшими командирами, то це набагато серйозніше. Отже, було ухвалено рішення на рівні молодших чи навіть старших офіцерів. Це, напевно, перехід на наш бік, бо якщо здалася повністю рота зі зброєю, то можна припустити, що вони приєднаються до російських добровольців”, — висловив думку Гетьман.

Аналітик зауважив, що строковики, які перебували на прикордонних територіях Курської області, не мають досвіду бойових дій і їх не мають права залучати для участі у війні.

“А ось “кадировці” — це зовсім інша справа. Це ті, яких уже туди, скажімо так, підтягнули, і вони мали першими прийняти удар. Вони ж розповідають, які вони сильні війська, що там усіх переможуть за п’ять хвилин і їх направили. Я не думаю, що вони здавались у полон за якимись моральними переконаннями, що їх не мають права використовувати, як це робили строковики. “Кадировці” здалися зі страху, бо вони побачили, як діють наші Збройні сили. На TikTok, так, вони виглядають красиво, особливо Кадиров у жіночих берцях, але воїни виявилися не дуже воїнами”, — сказав він.

Читайте також: Україна має право захищати себе як на своїй території, так і за її межами, — Юнсон

Нагадаємо, у полон Збройних сил України (ЗСУ) у Курській області вчора, 14 серпня, здалася ціла рота російських військових.

Прямий ефір