Основний спосіб присутності РФ в акваторії Чорного моря — це підводні човни, — Плетенчук

Дмитро Плетенчук. Скріншот: uatv.ua

Росія тримає на бойовому чергуванні в Чорному морі підводні човни — це основний спосіб присутності окупантів в акваторії. Про це сьогодні, 15 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник ВМС ЗС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук.

“Насправді вони не те, щоб виходять щодня, вони перебувають у принципі на бойовому чергуванні. Тобто корабель виходить та якийсь час перебуває в морі на бойовому чергуванні. Це підводний човен, і в більшості випадків, коли їх два — це момент ротації. Чому в такій кількості? Тому що підводних човнів у принципі небагато у складі Чорноморського флоту”, — сказав він.

За словами спікера, у Чорноморського флоту РФ у строю залишається чотири підводні човни, три з них є носіями крилатих ракет.

“І тут навіть момент не в тому, що вони виводять саме носій, а момент у тому, щоб, у принципі, вийти в море. І точно так само виходила й “Алроса” — це та, яка не є носієм крилатих ракет. Тобто, в принципі, основний спосіб зараз у них присутності в акваторії Чорного моря — це підводні човни”, — сказав Плетенчук.

Читайте також: Скільки носіїв “Калібрів” вивела РФ у Чорне море — дані ВМС ЗСУ

Прямий ефір