Фінляндія і Польща підтримують право України на операцію в Курській області

Ілюстрація: gettyimages.com

Україна має право захищати себе від російської агресії, зокрема на території Курської області, оскільки Росія регулярно обстрілює Київ та інші українські міста, а також окупувала українські території. Про це заявив президент Фінляндії Александр Стубб, повідомляє FREEДОМ з посиланням на Yle.

“Ми не бачимо підстав для обмеження діяльності українців. Також у нас немає жодних обмежень щодо того, яку зброю Україна може використовувати і яким чином. Відправною точкою є те, що Україна має повне право захищати себе в рамках міжнародного права”, із заяви президента Фінляндії.

Стубб також зазначив, що Збройні сили України можуть використовувати на російській території зброю, надану Фінляндією.

Дії української армії в Курській області прокоментував і прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, пише PAP.

Політик заявив, що польський уряд уважно стежить за всім, що відбувається на українському, а тепер і на російському фронтах. За його словами, Україна має право діяти так, як вважає за потрібне. Адже основна мета припинення несправедливої та неспровокованої війни Росії.

“Дії України є оборонними. Те, що роблять російські війська і російська авіація з територією України, має ознаки геноциду і нелюдських злочинів. І Україна має повне право вести війну так, щоб якомога ефективніше паралізувати Росію в її агресивних намірах”, із заяви прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска.

Читайте також: “Реальна дилема для Путіна”: Байден вперше прокоментував операцію ЗСУ в Курській області

Нагадаємо, раніше підтримку операції Збройних сил України в Курській області висловили всі правлячі партії Данії.

Прямий ефір