Путін у випадку з Курською операцією традиційно не хоче брати на себе негатив, — російський журналіст

Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Російський диктатор Володимир Путін відреагував на Курську операцію у властивій йому манері — він довго ніяк не проявляється та вичікує, коли розвиток подій стане більш зрозумілим. Про це сьогодні, 14 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів російський журналіст Олексій Левченко.

“Якщо ви подивитеся на те, як Путін реагує на кризові ситуації, — це завжди приблизно одна й та сама модель. Це було видно ще на прикладі “Курська”, який був у 2000 році. Не Курська область, а підводний човен “Курськ” коли затонув. Путін дуже довго не реагував, реагував невдало. Лише коли криза, власне, якимось чином завершилася, Путін став активнішим у публічній площині. Як правило, Путін зазвичай вичікує, коли розвиток подій стане більш зрозумілим, і в той момент, коли його можна якось використати на свою користь”, — зазначив він.

Левченко нагадав, що коли стався теракт у Беслані, звернення Путіна сталося тільки після завершення контртерористичної операції.

“До моменту, поки криза не розв’язалася, він, як правило, не здійснює таку пряму комунікацію. Виняток буває дуже рідко. Або коли він упевнений, що все буде за планом. Ну, наприклад, коли було оголошено війну в Україні, 24 лютого, він, звісно, виступив зі зверненням, але тоді він вважав, що все станеться швидко й успішно”, — сказав журналіст.

За його словами, російський диктатор загалом уникає якихось публічних комунікацій у ситуації, яка поки що не контролюється, намагається не брати на себе негатив.

“Це, звичайно, спірна концепція, тому що в демократичних країнах західні політики часто виступають на початку кризової ситуації. Президенти Франції, президенти США часто звертаються прямо в момент того, що відбувається. Вони дають зрозуміти, що вони разом зі своїми виборцями, що вони на місці, що вони працюють. Але там трошки інша політична традиція”, — сказав Левченко. 

Читайте такожРаптова й успішна на всіх етапах — Курську операцію ЗСУ оцінили експерти

Нагадаємо, справжньою дилемою для Путіна назвав операцію Збройних сил України в Курській області президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден. 

Прямий ефір