Україна контролює 74 населені пункти в Курській області РФ — деталі від Сирського

Доповідь Олександра Сирського Володимиру Зеленському. Фото: uatv.ua

Попри складні, інтенсивні бої, просування українських сил на Курщині триває, обмінний фонд для України поповнюється. Про це сьогодні, 13 серпня, розповів головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Олександр Сирський під час доповіді президенту України Володимиру Зеленському, інформує FREEДОМ.

Глава держави зазначив, що постійно перебуває на зв’язку з головнокомандувачем Збройних сил України (ЗСУ) Олександром Сирським, від якого отримує доповіді щодо фронту та української операції в Курській області. 

“Збройні сили України продовжують проведення операції на території Курської області. За сьогоднішню добу наші війська просунулися на окремих напрямках від 1 км до 3 км, взяли контроль над 40 кв. км території. На сьогодні 74 населених пункти перебувають під нашим контролем. Бої ведуться по всій лінії фронту, ситуація, попри високу інтенсивність бойових дій перебуває під контролем”, — доповів президенту Олександр Сирський.

Зеленський подякував українським захисникам за героїчну службу.

“Дякую, що поповнюєте наш фонд обміну, це важливо — ми зможемо обміняти на наших хлопців, на наших військових”, — сказав він.

Також президент висловив прохання продовжувати тренування та розробку наступних кроків, на що Сирський відповів, що всі заходи здійснюються відповідно до плану.

Читайте також: Ми цінуємо те, що ви робите, і підтримуємо — реакція світових політиків на події в Курській області

Нагадаємо, 12 серпня під час засідання Ставки верховного головнокомандувача Олександр Сирський розповів, що Україна контролює майже 1 тис. кв. км території РФ.

Прямий ефір