У Росії колосальні втрати не тільки в живій силі та техніці, а й репутаційні, — військовий експерт 

Російські окупанти. Фото: Військовий огляд

Крім величезних втрат у живій силі та техніці, Росія зазнає величезних репутаційних втрат. На цьому акцентував військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Змушений визнати свою неправоту, коли ще на початку повномасштабного російського вторгнення я належав до числа тих експертів, які свято вірили в те, що максимальний поріг російських втрат для Путіна становитиме приблизно 10-12 тис. убитих військовослужбовців. Як бачимо, цей поріг було перейдено в десятки разів. А Путін не збирається зупинятися в частині реалізації своїх прагнень щодо знищення України як держави”, — сказав Селезньов.

Він переконаний, що сприйняття РФ як держави у світі кардинально змінилося, адже країна-агресор зазнає колосальних репутаційних втрат внаслідок розв’язаної нею війни. 

“Втрати у противника колосальні не тільки в живій силі, а також матеріально-технічних засобах. Величезні втрати й репутаційні. Тільки ледачий не сміявся над тими гучними заявами російських топчиновників, які говорять про те, що вони “знищили 17 тис. українських танків”, що проти Росії нібито воює увесь колективний Захід. Уся ця маячня, яку досить довгий час росіяни буквально пожирали тоннами, врешті-решт трансформувалася в досить усталене таке гасло. Тепер усі знають, що не можна вірити російським пропагандистам, адже вони брешуть щоразу, тільки-но відкривають рота. А це — репутація і сприйняття у світі”, — наголосив експерт. 

Водночас, каже Селезньов, у РФ ще залишаються союзники, які свято вірять у те, що Путін і його режим “борються зі світовою гегемонією” США та інших країн Західного світу. 

“Хоча цілком очевидно, що нинішня війна — імперіалістична, вона агресивна за своєю суттю. І вже точно не українці погрожували Москві, як часто про це говорять російські топчиновники та топпропагандисти. Але наше прагнення жити в об’єднаній родині народів Європи чомусь вкрай обурило кремлівського диктатора. І саме з метою максимальної протидії нашим євроатлантичним прагненням путінська армія й вдерлася на територію незалежної України”, — сказав гість ефіру.

І сьогодні ключовий елемент, який дає змогу Україні впевнено дивитися в майбутнє, — це боєздатні українські Сили оборони та національний оборонно-промисловий комплекс, який ефективно працює, акцентував експерт. 

“Заради реалізації цих цілей нам і варто жити. Іншого варіанту немає. Або ми знищимо противника, який зі зброєю прийшов на нашу землю вбивати, грабувати, красти все, що тільки можливо, або ми просто зникнемо з карти світу”, — резюмував Владислав Селезньов. 

Читайте також: Нестандартні рішення Сил оборони припали не до смаку росіянам: оцінка ситуації на фронті від Селезньова

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення РФ на фронті вже ліквідовано 592 тис. окупантів.

Прямий ефір