На фронті — понад 120 боєзіткнень, Сили оборони завдали 9 ударів по районах зосередження ворога, — Генштаб ЗСУ

Збройні сили України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 124 бойових зіткнення. Російська армія завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів, застосувавши 18 ракет, 65 авіаційних ударів (залучивши, зокрема, 107 КАБів), здійснила 4 673 обстріли, 129 з них — із реактивних систем залпового вогню. Про це сьогодні, 12 серпня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Авіація та ракетні війська й артилерія Сил оборони за добу завдали дев’ять ударів по районах зосередження особового складу та техніки ворога, уразили два пункти управління, три артилерійських системи, склад боєприпасів та три інших важливих об’єкти російських загарбників.

На Харківському напрямку росіяни продовжують штурмові дії, відбулося п’ять бойових зіткнень в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку російські окупанти провели 10 атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Піщаного, Берестового та в напрямку Глушківки.

На Лиманському напрямку українські війська відбивали 21 штурмову дію армії РФ в районі населених пунктів Макіївка, Невське, Новосадове та в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку відбито вісім атак росіян поблизу Івано-Дар’ївки, Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили 11 спроб противника прорвати оборону біля Часового Яру, Калинівки та Іванівського.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив вісім атак. Зусилля зосереджував у районі населених пунктів Залізне, Дружба та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку українські захисники відбивали 41 атаку ворога. Основні зусилля росіяни зосередили у районі Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Желанного, Орлівки та Миколаївки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Костянтинівки. Загалом ворог шість разів намагався прорвати оборону українських військ на цьому напрямку.

На Времівському напрямку російські загарбники здійснили дві атаки позицій ЗСУ у напрямку Водяного та Рівнополя. Противник успіху не мав.

На Оріхівському напрямку відбулось чотири безрезультатних для ворога боєзіткнення неподалік від Малої Токмачки та Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку втрат позицій та територій не допущено. Українські воїни успішно відбили вісім атак російських окупантів.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Оперативна обстановка — без суттєвих змін.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, з території РФ активно застосовував авіацію, обстрілював прикордонні населені пункти.

Сили оборони України продовжують активними діями завдавати російським окупаційним військам значних втрат в техніці та живій силі, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж всієї лінії фронту та у тилу.

Читайте також: Робота артилеристів прикордонного загону-бригади “Помста” в Серебрянському лісі — репортаж (ВІДЕО)

Нагадаємо, українські військові ліквідували впродовж минулої доби 1080 російських окупантів, а також знищили п’ять ББМ, 73 дрони та 65 артилерійських систем ворога. 

Прямий ефір