“Юнармії” займаються мілітарним вихованням дітей у РФ і на окупованих територіях України, — Снєгирьов

Мілітаризація дітей у РФ. Фото: fishki.net

Російська воєнізована організація “Юнармія” займається мілітаризацією дітей не тільки в РФ, а й на тимчасово окупованих територіях України. До процесу мілітаризації долучилася і церква. Таким чином Росія готує молоде покоління як росіян, так і українців, воювати. Про це сьогодні, 10 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Діяльність “Юнармій” перенесено на окуповані території. Тобто це фактична мобілізація. Це не тільки промивка мізків, а мілітарне виховання молодих людей віком від 12 до 18 років”, — зазначив він.

На території Донецької та Луганської областей мілітаризацією дітей займаються не тільки воєнізовані організації, а й Російська православна церква (РПЦ) Московського патріархату.

“Це основна небезпека для України. Ми втрачаємо ціле покоління. Причому промивання мізків ведеться паралельно і представниками РПЦ Московського патріархату. На території Луганської області зафіксовано подібні навчальні центри, в яких представники російської православної церкви серед інструкторів. У польових таборах даної “Юнармії” проходить підготовку, за різними оцінками, від 400 до 800 молодих людей з окупованих територій. Тобто їх уже в цьому віці готують до збройного протистояння з Силами оборони України. До того ж, іде ідеологічна та релігійна обробка молодого покоління, які наразі проживають на тимчасово окупованих територіях”, — розповів експерт.

Читайте також: Росія стає закритою державою, в якій дітей виховують у відповідності тоталітарному режиму — думка

Прямий ефір