У РФ більше не залишилося місць, де можна ховати свою авіацію: удар по аеропорту “Липецьк” оцінив Лакійчук

Павло Лакійчук. Фото: radiosvoboda.org

Удар Силами оборони України по військовому аеродрому “Липецьк” на території Російської Федерації є знаковим. Це головний льотно-випробувальний центр РФ. Льотчики саме з цього центру найчастіше проводять операції з обстрілу мирної території України. А зараз їм показали, що вони не можуть бути у безпеці на своїй базі. Про це сьогодні, 9 серпня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів керівник воєнних програм Центру глобалістики “Стратегія ХХI” Павло Лакійчук.

“Хочу відзначити, що удар по “Липецьку” — дуже знаковий. Варто нагадати, що по летовищу “прилітає” вже вдруге. Це головний льотно-випробувальний центр Російської Федерації. Серед інших літаків, які там базуються, є і Су-57. Крім того, саме з цього льотно-випробувального центру набираються льотчики, якщо треба виконати якесь найбільш складне завдання в операції проти України для нанесення. небезпечних ударів. Тому, чим частіше по таких об’єктах на території РФ прилітатиме, тим менше у противника буде можливостей нас обстрілювати”, — зазначив Лакійчук.

За його словами, наразі для Сил оборони України удари по аеродромах противника у глибині його території є ключовим завданням.

“Можливо, глядачі звернули увагу, що ЗСУ дещо змінили тактику — метою не є знищити один, два, три літаки противника на злеті. Удари завдаються по складах боєприпасів. Це ось ті самі КАБи, ракети, які скидаються супротивником на територію України, на нашу землю. Тому один такий удар по ворогові може врятувати десятки, а то й сотні життів. Тому такі удари будуть продовжуватися, допоки ми не відженемо ворога від нашої землі”, — резюмував Павло Лакійчук.

Читайте також: Удари по військових об’єктах РФ та події в Курській області знизили інтенсивність боїв і кількість ударів КАБами, — Селезньов

Прямий ефір