Уражено аеродром “Липецьк” та засоби ППО — у ЗСУ підтвердили удар по військових об’єктах РФ

Украинские защитники. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України успішно уразили військовий аеродром та засоби ППО російських окупантів у Липецьку. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ, повідомляє FREEДOM

Повідомляється, що у ході атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища. Зафіксовано декілька джерел загоряння. Здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація. Відомо, що на аеродромі “Липецьк” базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил РФ. Результати ураження уточнюються.

“Окрім цього, наші підрозділи завдали ударів по зенітних ракетних дивізіонах РФ на тимчасово окупованій території Донецької області. Зокрема, бойова робота здійснювалася по трьох радарах противника: двох — від комплексів С-350 та одному С-300. Підтверджено точне влучання та знищення одного радару ЗРК С-350. Щодо інших двох цілей інформація наразі уточнюється. Водночас зафіксовано припинення роботи всіх трьох радарів ворога після ударів”, — йдеться у повідомленні.

До бойової роботи були залучені підрозділи ракетних військ, Сил спеціальних операцій, сили й засоби Служби безпеки України та Сил безпілотних систем Збройних сил України.

“Спільна бойова робота всіх складових Сил оборони по важливих цілях збройних сил РФ триватиме й надалі”, — додали у Генштабі.

Читайте також: Україна має повне право вражати противника, як на своїй, так і на російській території, — спільна думка Євросоюзу

Прямий ефір