Кремль не готовий оголошувати воєнний стан у Курській області — розбір політичної аналітикині

Ольга Курносова. Фото: Facebook

Влада РФ не готова оголошувати воєнний стан у Курській області. Про це сьогодні, 9 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомила російська політична аналітикиня Ольга Курносова.

Вона зазначила, що оголошений у Курській області РФ режим надзвичайної ситуації дає змогу вживати певних заходів, які не дозволяє Конституція.

“Ви скажете, та хто ж сьогодні взагалі в Росії дивиться на Конституцію? Звичайно, Путін уже давно з неї знущався як хотів, її практично занулив, але з усім тим, якихось формальних речей потрібно дотримуватися. А ось режим надзвичайної ситуації дає змогу цих формальних речей перестати дотримуватися. Чи то якісь обмеження в пересуванні громадян, чи то примусова евакуація, чи то конфіскація автомобілів та інше — це все те, що дозволяє робити режим надзвичайної ситуації. Ось тому, мабуть, вони ввели”, — вважає аналітикиня.

На думку Курносової, для Кремля оголошення воєнного стану на окремо взятій території теж небезпечне, оскільки є питання піару.

“Виходить, Кремль має визнати, що реально там тривають бойові зіткнення. Тобто не просто щось там сталося, ось зараз там газорозподільна станція незрозуміло що робить, там ще щось, ось якісь проблеми у мешканців. А треба визнати, що там справді йдуть бої. А це страшно. Тому що Курська область все прекрасно й так розуміє, але є й інші глядачі телевізора у всій неосяжній”, — сказала вона. 

Читайте також: Події в Курській області викликали хаос в інфополі Росії, — Яковенко

Раніше керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко заявив, що одна з головних причин бойових дій у Курській області полягає в тому, що у місті Суджа розташовувався штаб російських військ, який планував наступ у бік Сумської області. Крім того, з цього міста координувалися обстріли українських територій і діяльність диверсійно-розвідувальних груп.

Прямий ефір